Ennast kogemata tulistanud mees ajas süü mustanahalise kaela

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: STEPHEN MATUREN/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides põhjustas segaduse turvamees, kes ennast ise kogemata oma relvast tulistas – ja väitis seejärel, et teda ründas mustanahaline mees.

Minnesotas St. Catherine`i ülikoolis turvamehena töötav 25-aastane Brent Patrick Ahlers tulistas end kogemata õlga ning muretses, et ähvardus võib talle minna maksma töökoha. Sestap teatas ta hoopis politseile, et tema pihta laskis keegi afroameerika soenguga mustanahaline mees, kel jalas mustad teksad ja seljas sinine sviiter.

Ülikool viidi häireolukorda. Inimjahis osalesid nii korrakaitsjad, helikopter kui politseikoerad. Lõpuks tunnistas Ahlers oma vale üles ja pärast põgusat haiglaravi viidi ta kohalikku vanglasse.

Politsei teatel ei saanud asjatu paanika tõttu 1800 üliõpilast vahepeal oma tubadest väljuda. «See ajas kohaliku kogukonna inimesed kartma, et kahtlusalune on vabaduses,» ütles St. Pauli politseijaoskonna kõneisik Mike Ernster.

Ahlers veetis öö vanglas, misjärel ta lasti vabadusse. Võimud kaaluvad, kas tema vastu süüdistust esitada. Ülikool lasi ta töölt lahti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles