Itaalia politsei vabastas isa poolt orjastatud tüdruku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Itaalia politsei päästis 17-aastase tüdruku, keda tema isa oli neli aastat keldris hoidnud ja plaaninud seejärel maha müüa.

Firenzes elav tüdruk oli kõigest 13 aastat vana, kui tema isa ta 15 000 euro eest juba kellelegi Prantsusmaal elavale mehele «maha müüs». Viimane oli tasunud 4000 eurot ja tüdruk pidi septembris lõpuks tema juurde viidama.

Tüdruk oli range kontrolli all: tal ei olnud raha ja tema mobiiltelefonist võeti ära SIM-kaart. Majast tohtis ta väljuda vaid meessoost pereliikme saatel. Isa oli lisaks lubanud tulevasele abikaasale, et tütar püsib süütuna, on säilitanud 13-aastase kehavormid ning on oskuslik kodutöödes.

Teismelisel õnnestus anda endast teada tänu mängule, mida ta tohtis oma mobiiltelefonis mängida. Avatud võrguta internetti kasutades sai ta saata sõnumi ühele Sitsiilias elavale sõbrale, kellega oli jututoas tutvunud.

Sõber teavitas toimunust Firenze võime. Et ta teadis ainult tüdruku nime, mitte aga asukohta, pidi politsei tüdruku leidmiseks virtuaalseid jälgi kasutama. Neiu 49-aastane serblasest isa võeti vahi alla. Politsei sõnul kohtles isa oma tütart aastaid, nagu oleks tegemist tema omandiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles