Venemaa ja Süüria ründasid Ühendriikide toetatud võitlejaid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDFi võitlejad Deir Ezzori lähedal.
SDFi võitlejad Deir Ezzori lähedal. Foto: Rodi Said/Reuters/Scanpix

Süüria idaosas Ameerika Ühendriikide toel terrorirühmitusega Islamiriik (ISIS) võitlevad väed teatasid kuue oma võitleja vigasaamisest tänases režiimi ja Vene lennuväe õhurünnakus.

Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) andmeil tabas õhulöök nende võitlejaid Deir Ezzori provintsis Eufrati jõe idakaldal kell 3.30 kohaliku aja järgi.

SDF ja Venemaa toetatavad valitsusväed on korraldanud selles provintsis paralleelselt eraldi pealetunge ISISele. Tegemist on esimese korraga, kui SDF teatab tabamusest Vene õhuvägede poolt.

«Ajal, mil SDFi väed on saavutanud suuri võite ISISe vastu Raqqas ja Deir Ezzoris, üritavad mõned osapooled meile kaikaid kodaratesse loopida,» seisis avalduses.

SDFi pealetungi džihadistide vastu Deir Ezzoris ja Raqqas toetab Ühendriikide juhitud koalitsioon. Araabia ning kurdi vägedest koosnev SDF ei koordineeri oma pealetungi Venemaa ega Damaskusega, kuid väidetavalt on paika pandud piirid, millega välditakse kahe osapoole ristumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles