Põhja-Korea tahab Ühendriikidega sõjalist tasakaalu (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvas Pyongyangis eilset uudist jälgimas.
Rahvas Pyongyangis eilset uudist jälgimas. Foto: KIM WON-JIN/AFP/Scanpix

Pyongyang teatas täna, et Põhja-Korea püüdleb Ameerika Ühendriikidega sõjalise tasakaalu poole.

Eile tulistas Põhja-Korea üle Jaapani territooriumi Vaiksesse ookeani ballistilise keskmaaraketi Hwasong-12. Raketikatsetus korraldati vastuseks ÜRO Julgeolekunõukogu viimastele sanktsioonidele.

«Meie lõplik siht on kehtestada tõeline vägede tasakaal USAga ning hirmutada Ühendriike mitte rääkima sõjalisest lahendusest Korea Rahvademokraatliku Vabariigi suhtes,» ütles riigijuht Kim Jong-un riikliku uudisteagentuuri KCNA teatel.

Ta rõhutas, et Põhja-Korea on lähedal oma tuumaambitsioonide täitmisele ja kasutab kogu oma jõudu, et selle sihtmärgini jõuda. Eilne raketikatsetus suurendas tema sõnul Põhja-Korea tuumajõu lahinguvõimsust.

«Me peaksime näitama suurtele jõušovinistidele, kuidas meie riik saavutab eesmärgi saada valmis oma tuumajõud – hoolimata lõpututest sanktsioonidest ja blokaadist,» ütles Kim.

Lõuna-Korea kaitseministeeriumi teatel lendas üle Jaapani Hokkaido saare tulistatud Põhja-Korea rakett umbes 3700 kilomeetrit maksimaalsel kõrgusel 770 kilomeetrit. Eile hommikul välja tulistatud rakett lendas seega kaugemale ja kõrgemal kui 29. augustil välja tulistatud keskmaarakett.

Analüütikute hinnangul on Põhja-Korea relvade löögiulatuses nüüd suur osa Ühendriikidest, sealhulgas Los Angeles ja Chicago.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles