Kreeka politsei päästis kurjategijate küüsist 14 migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekathimerini

Kreeka politsei teatas laupäeval, et vabastas 14 Pakistani päritolu sisserändajat, keda hoidsid pantvangis viis nende kaasmaalast.

Kõik 14 meest olid saabunud üle Türgi piiri teisipäeval ja maksnud ületoomise eest igaüks 1500 eurot. Migrandid viidi Thessalonikis asuvasse mahajäetud majja, kus nõuti igaühelt veel 450 eurot.

Ühel vangistatutest õnnestus reedel põgeneda. Mees rääkis politseile, et inimsmugeldajad ähvardasid neid ja peksid raudtorudega.

Politsei korraldas haarangu laupäeva varahommikul ja pidas kinni kaks kurjategijat. Ülejäänud kolme otsitakse.

Kreekasse saabuvate migrantide arv kasvas augustis, teatas eeelmisel nädalal ÜRO põgenikeagentuur UNHCR, hoiatades ülerahvastumise eest põgenikelaagrites. ÜRO andmetel saabus augustis üle Egeuse mere Kreekasse umbes 3600 migranti, juulis oli neid 2200.

Kreeka võõrustab umbes 60 000 põgenikku ja migranti laagrites üle terve riigi. Paljud migrandid tahavad jätkata oma teekonda teistesse Euroopa riikidesse ja kardavad tagasisaatmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles