Aafrikas arreteeriti mitukümmend homoseksuaali (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Tansaania politsei teatas, et poolautonoomses Sansibari saarestikus arreteeriti väidetava homoseksuaalsuse eest 20 inimest.

12 naist ja kaheksa meest nabiti kinni hotellis, kus nad osalesid HIV-viiruse levikut puudutaval koolitusel. Tansaania valitsus keelas sel aastal varem sarnaste HIV-kliinikute tegevuse – väites, et need propageerivad seksuaalset läbikäimist samasooliste vahel.

«Neile heidetakse ette homoseksuaalsust. Arreteerisime nad ja tegeleme nende ülekuulamisega. Politsei ei saa selle praktika suhtes silma kinni pigistada,» lausus kohalik politseijuht Hassan Ali Nasri.

Homoseksuaalsus on Tansaanias kuritegu. Mullu juulis keelas valitsus libestite müügi riigis, kuna see soodustavat suguhaiguste levikut.

«Parlament võitleb kogu oma jõuga meie riigis homoseksuaalsust toetavate grupeeringute vastu,» lausus sel reedel tervishoiuministri asemik Hamisi Kingwangalla. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles