Terroristide käpardlikkus päästis hullemast (1)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure terroriohu tõttu on Londonis korda tagamas senisest enam relvastatud politseinikke. Appi on võetud ka sõjaväelased.
Suure terroriohu tõttu on Londonis korda tagamas senisest enam relvastatud politseinikke. Appi on võetud ka sõjaväelased. Foto: Ben Cawthra/Sipa USA/Scanpix

Plahvatus metroorongis reedehommikusel tipptunnil Edela-Londonis asuvas Parsons Greeni jaamas oli juba viies terrorirünnak, mis sel aastal Suurbritannias toime on pandud. Politsei teatel on vahistatud kaks kahtlusalust.

Esialgne uurimine on näidanud, et hullematest tagajärgedest kui 30 vigastatud inimest päästis vaid terroristide käpardlikkus. BBC andmetel oli pommi külge pandud taimer, aga pomm ei lõhkenud korralikult ning just tänu sellele ei saanudki keegi surma.

Läinuks kõik terroristide plaani järgi, oleksid tõenäoliselt hukkunud kõik vagunis viibinud inimesed. Võimude sõnul oli kasutatud isevalmistatud lõhkekeha väga sarnane sellega, mida kasutati mais rünnaku korraldamiseks Manchesteris. Lõhkekeha sisaldas tundlikku ainet triatsetoon-triperoksiidi, mille koostisosi saab lihtsalt osta jaekaubandusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles