Bangladeshi jõudnud rohingjade seas on 70 000 rasedat või imetavat ema (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Myanmarist põgenenud rohingja sülelapsega.
Myanmarist põgenenud rohingja sülelapsega. Foto: MOHAMMAD PONIR HOSSAIN/REUTERS/Scanpix

Bangladesh teatas, et Birma vägivalla eest põgenevate rohingjade laines on riiki viimase kolme nädala jooksul saabunud 70 000 rasedat või rinnaga toitvat ema.

ÜRO andmeil on Bangladeshi alates 25. augustist saabunud 415 000 rohingja moslemist tsiviilisikut, kes on üle rahvastanud piiriäärsed põgenikelaagrid, mis ei olnud ootamatuks sisserändeks valmistunud.

Enamik saabunuist on olnud naised ja lapsed. Abiagentuurid hoiatavad puhkeva humanitaarkriisi eest ajal, mis Bangladeshi võimud on hädas meeleheitel inimeste elementaarsete vajaduste rahuldamisega.

Bangladeshi infominister Hasanul Haq ütles esmaspäeval pressikonverentsil on vastsete sisserändajate seas umbes kuuendik lapseootel või noori emasid.

ÜRO on hoiatanud talumatute tingimuste eest piirilinna Cox's Bazari ümbruses asuvates laagrites. Haqi sõnul on laagritesse ehitatud umbkaudu 16 000 käimlat ja julgeoleku tagamiseks üles seatud kontrollposte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles