Maria tugevnes viienda kategooria orkaaniks

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kosmoseagentuuri (NASA) esmaspäeval tehtud satelliidifoto orkaani Maria keskmest.
USA kosmoseagentuuri (NASA) esmaspäeval tehtud satelliidifoto orkaani Maria keskmest. Foto: AP/Scanpix

Kariibi meres Dominica saarele lähenev Maria tugevnes esmaspäeva õhtul "potentsiaalselt katastroofiliseks" viienda kategooria orkaaniks, teatas USA riiklik orkaanikeskus.

"Potentsiaalselt katastroofiline" orkaan liikus Eesti aja järgi kell 2 ööl vastu teisipäeva Dominicast 24 kilomeetrit kagus tuultekiirusega 71,3 meetrit sekundis, teatas Miamis asuv orkaanikeskus.

Dominica peaminister Roosevelt Skerrit manitses elanikke olema eriti ettevaatlik. "Võtame seda tõsiselt ja kasutame aega, mis meil on, et ennast kohaselt ette valmistada," ütles valitsusjuht pressikonverentsil.

Saint Lucia saarel tõi Maria kaasa üleujutusi, mudavoole ja elektrikatkestusi, kuid seni vigastatutest või ohvritest teateid ei ole.

Mõni tund varem tugevnes Maria neljanda kategooria orkaaniks, mille järel andsid Prantsuse ülemereterritooriumi Guadeloupe võimud kõigile riskipiirkondade evakuatsioonikäsu.

USA orkaanikeskus teatas siis, et Leewardi saari - Martinique´i, Puerto Ricot ning USA ja Briti Neitsisaari hõlmav saarestik - ähvardavad "potentsiaalselt eluohtlikud veetaseme tõusud, hävitavad lained, äkktulvad ja mudavoolud".

Septembri algul laastas Kariibi mere piirkonda ning USA Florida osariiki orkaan Irma, mis nõudis viimastel andmetel ühtekokku ligi 90 inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles