Saksa politsei kaotas ära ligi 50 migranti (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PATRICK PLEUL/AFP/Scanpix

Saksamaal Eisenhüttenstadti linnas möödunud laupäeval Türgi numbrimärgiga veokist leitud Iraagi põgenikud on kadunud politseil silmist, vahendab Deutsche Welle.

Linna vastuvõtukeskusesse viidud 51 migrandist viibib praeguseks seal vaid kaks, sõnas asutuse juht Frank Nürnberger.

Hetkel on teadmata, millal ülejäänud keskusest lahkusid, kuid väidetavalt tulid neile järele nende Saksamaal elavad sugulased, sest migrante nähti istumas saksa numbrimärkidega autodesse.

Saksa politsei leidis jänu- ja nälja käes kannatavad migrandid, kelle hulgas oli 17 last, kokkupressitult Türgi numbrimärgiga autost Poola-Saksa piiril. 46-aastane türklasest veokijuht arreteeriti.

Uurijate sõnul oli laupäevane leid osa suuremast smugeldamisoperatsioonist, sest vaid mõned päevad varem võttis politsei vahi alla 40 Iraagi põgenikku, kes olid ebaseaduslikult üle Poola piiri Saksamaale tulnud.

Politsei andmetel on sel aastal üle Poola piiri Saksamaale smugeldatud üle 1400 ja üle Tšehhi piiri 2600 inimest.

Hoolimata karmimast piirikontrollis nn Balkani rändeteel, püüavad paljud migrandid siiski sealt kaudu Saksamaale ja teistesse Lääne-Euroopa riikidesse jõuda. Türgi ja Balkaniriigides tegutsevad inimsmugeldajad kasseerivad reisi vahendamise eest tuhandeid eurosid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles