Pealtkuulatud Trumpi kampaaniajuhti ähvardab süüdimõistmine (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Manafort.
Paul Manafort. Foto: CHIP SOMODEVILLA/AFP/Scanpix

Salajaste kohtuorderite alusel pealt kuulatud endist Donald Trumpi kampaaniajuhti Paul Manaforti ähvardab nüüd riikliku juurdluse raames süüdimõistmine, vahendab RFE/RL.

The New York Times teatas juurdlusele lähedalseisvatele allikatele viidates, et Ühendriikide julgeolekutöötajad kavatsevad pärast juulikuus toimunud reidi Manaforti koju endise Trumpi kampaaniajuhi kohtu alla anda.

CNN edastas aga, et uurijatele oli väljastatud salajane order Manaforti pealtkuulamiseks enne ja pärast 2016. aasta presidendivalimisi.

Manafort on nüüd üks mitmest Trumpi nõunikust, kes on sattunud justiitsministeeriumi eriuurija Robert Muelleri juurdluse huviorbiiti kahtlustatuna ebaseaduslike sidemete omamises Kremliga eelmise aasta presidendivalimiste ajal.

Manafort asus Trumpi kampaaniajuhti kohale 2016. aasta juunis, kuid oli sunnitud kahe kuu pärast lahkuma, kuna ilmnesid tema ärisidemed endise kremlimeelse Ukraina presidendi Viktor Janukovõtšiga.

CNNi andmetel väljastas erikohus orderi Manaforti pealtkuulamiseks enne 2016. aasta presidendikampaania algust.

Sellise orderi väljastamiseks on tarvis FBI ja justiitsministeeriumi tippametnike luba ning korrakaitsjad peavad kohtule tõestama, et on alust uskuda, et uurimuse subjekt käitub võõrjõu agendina.

Huvi Manaforti tegevuse vastu kasvas, kuna võimud olid teadlikud korduvatest vestlustest tema ja Vene agentide vahel.

Valitsuse pealtkuulamine laienes käesoleva aastani, mil Manafort suhtles ka presidendiks valitud Trumpiga. CNNi andmetel pole selge, kas ka Trump sattus ülekuulamise alla.

Samas teatasid allikad, et FBI ei kuulanud Manaforti pealt 2016. aasta juunis Donald Trump Jr.-i ja Jared Kushneri osalusel toimunud kohtumises, kus Vene advokaat lubas pakkuda Trumpi kampaaniameeskonnale Hillary Clintonit mustavat informatsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles