Alitalia lennukit kaaperdada üritanu oli Kasahhi suursaadiku nõunik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukit kaaperdada üritanud Valeri Tolmatšjov pärast vahistamist Rooma Leonardo da Vinci lennujaamas.
Lennukit kaaperdada üritanud Valeri Tolmatšjov pärast vahistamist Rooma Leonardo da Vinci lennujaamas. Foto: SCANPIX

Üleeile lennufirma Alitalia reisilennukit kaaperdada üritanud kasahh töötab Kasahstani UNESCO suursaadiku nõunikuna, teatab Raadio Vaba Euroopa.

Itaalia politsei pidas 48-aastase Valeri Tolmatšjovi kinni üleeile hilisõhul Roomas, pärast seda kui Pariisist startinud Alitalia lennuk Itaalia pealinnas maandus. Tolmatšjov ründas lennu ajal stjuardessi, hoidis tema kõril väikest nuga ja nõudis, et lennuk sõidaks Liibüasse.

Teised reisiteenindajad ja reisijad said kasahhist siiski jagu ja sidusid ta kinni, kuni lennuk umbes 35 minutit hiljem Roomas maandus ja ta politseile üle anti.

Pariisis UNESCO juures Kasahstani esindav Olžas Suleimenov kinnitas Raadio Vaba Euroopa Kasahhi teenistusele, et Tolmatšjov on tema nõunik. Suleimenov kirjeldas alluvat väga kogenenud ja professionaalse töötajana.

Suleimenovi sõnul ei olnud Tolmatšjov tööreisil ning keegi ei tea, miks ta Rooma lendas. Suursaadiku väitel oli Tolmatšjov hiljuti terviseprobleemide tõttu masenduses.

Lahutatud Tolmatšjovil on kaks tütart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles