Macron: Iraani tuumaleppest loobumine oleks ränk viga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Emmanuel Macron
Donald Trump ja Emmanuel Macron Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Iraaniga sõlmitud tuumaleppest loobumine oleks ränk viga, hoiatas Prantsuse president Emmanuel Macron pärast seda, kui USA president Donald Trump vihjas valmisolekule viia USA leppest välja.

«Sellest nüüd loobumine muud lahendust pakkumata oleks ränk viga ning selle (leppe) austamisest loobumine vastustundetu,» lausus Macron kõnes ÜRO Peaassambleel.

USA president Donald Trump andis teisipäeval ÜRO Peaassambleel kõnes mõista, et tema valitsus on valmis tuumaleppest lahkuma.

Iraani president Hassan Rouhani ütles, et kui USA lahkub Iraani tuumaleppest, siis rahvusvaheline kogukond ei saa USAd enam usaldada, ütles 

«Kui USA ei pea kinni võetud kohustustest ja trambib selle leppe jalge alla, siis see tähendab, et ta võtab enda õlule sellest lähtuva usalduse puudumise,» ütles Rouhani usutluses telekanalile NBC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles