Venezuela välisminister sarjas Trumpi ÜRO sõnavõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela välisminister Jorge Arreaza.
Venezuela välisminister Jorge Arreaza. Foto: Seth Wenig/AP

Venezuela välisminister Jorge Arreaza kritiseeris teisipäeval tervasõnaliselt USA presidendi Donald Trumpi sõnavõttu ÜRO Peaassambleel.

"USA presidendi rassistlikku ja ülimuslikkuse teooriat kuulates ei saanud me aru, kas me kuulame 1982. aastal Reaganit või 2017. aastal president Trumpi," ütles Arreaza.

"Me ei kavatse leppida ähvardustega president Trumpilt või kellelt tahes maailmas. Me oleme rahumeelne rahvas ja rahumeelsed inimesed ning me soovime suhteid, mis põhinevad vastastikkusel austusel," sõnas välisminister ajakirjanikele.

Trump kordas esmaspäeval muu hulgas oma varasemat hoiatust, et Venezuela on "kokku varisemas", vihjates, et Ühendriigid võivad astuda täiendavaid samme demokraatia taastamiseks riigis.

Trump ütles New Yorgis ÜRO Peaassamblee kõrvalt peetud kohtumisel USA Ladina-Ameerika liitlasriikide liidritega, et Venezuela president Nicolás Maduro on "trotsinud omaenda rahvast" ja on süüdi "katastroofilises valitsemises", mille tõttu võivad vajalikuks osutuda edasised karistusmeetmed.

"Venezuela rahvas nälgib ja nende riik on kokku varisemas," sõnas USA president.

Ühendriigid on juba kehtestanud sanktsioonid Venezuela sotsialistliku valitsuse liikmete vastu, kes kannavad Washingtoni hinnangul süüd demokraatia lammutamise eest Ladina-Ameerika riigis.

11. augustil hoiatas Trump, et USA kaalub Venezuela olukorra lahendamiseks erinevaid variante, "muuhulgas vajadusel sõjalist valikuvõimalust".

Seda ähvardust Trump esmaspäeval ei korranud, kuid andis mõista, et Ühendriigid on valmis astuma lisasamme. "Nende demokraatlikke institutsioone hävitatakse. Meie eesmärk peab olema neid aidata ja nende demokraatiat taastada," sõnas Ühendriikide riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles