Põlissoomlased hakkavad juhtima parlamendi väliskomisjoni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased valisid uut parlamenti 17. aprillil.
Soomlased valisid uut parlamenti 17. aprillil. Foto: SCANPIX

Soome parlamendierakonnad jagasid täna komisjonide juhtimise ja nii langes põlissoomlastele lisaks väliskomisjonile ka kaitse- ja halduskomisjon.

Halduskomisjoni töövaldkond puudutab politsei- ja migratsiooniseaduste ettevalmistamist, vahendas Helsingin Sanomat Online. Lisaks juhivad põlissoomlased rahanduskomisjoni haridus- ja teadussektsiooni.

Rahanduskomisjon valmistab ette riigieelarve, komisjoni sektsioonid keskenduvad neile määratud teemadele. Kõige ihaldusväärsem ehk maksusektsioon läks Koondparteile.

Parlamendi suurim erakond Koondpartei (Kokoomus) sai omale rahandus-, seadus-, transpordi- ja kultuurikomisjonide juhtimise.

Sotsiaaldemokraatlik Partei sai omale põhiseaduskomisjoni, tulevikukomisjoni ja tööhõivekomisjoni.

Põhiseaduskomisjoni juhtimise siirdumine Kokoomuselt sotsiaaldemokraatide kätte on ajalooline. Nimelt oli juhtis komisjoni enne, kui see läks koonderakondlaste kätte, Urho Kekkonen.

Keskparteile jäid põllumajandus- ja metsanduskomisjon, sotsiaal- ja tervishoiukomisjon ning majanduskomisjon.

Keskkonnakomisjoni juhib vasakliidu esindaja ja kontrollikomisjoni roheliste esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles