Politsei arreteeris mustanahalisi tapnud ameeriklase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlusalune Kenneth Gleason.
Kahtlusalune Kenneth Gleason. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide Louisiana osariigi politsei võttis vahi alla 23-aastase mehe, kellele esitatakse süüdistus kahe mustanahalise tapmises.

Kenneth Gleasoni nimeline mees võeti kinni Baton Rouge`i linnas. Ta olevat eelmisel nädalal lasknud maha ühe mustanahalise kodutu ning samuti nõudepesija, kes oli teel töölt koju. AP andmeil leiti Gleasoni kodust ka väljavõte Adolf Hitleri kõnest.

«Olen kindel, et see tapja oleks uuesti tapnud,» lausus politseiülem Jonny Dunnam. Gleasoni ohvriks langesid möödunud nädalal 59-aastane kodutu Bruce Cofield ja 49-aastane Donald Smart. Mõlemad tapeti sarnasel moel: kõigepealt avati nende pihta autost tuli, seejärel tuli Gleason masinast välja ning tegi lähedalt veel mitu korduslasku.

Uurijate sõnul pole veel kindel, kas kuriteo motiiviks olid rassiküsimused – kuid uurimine selles suunas käib. Prokurör teatas, et süüdimõistva otsuse korral soovib ta Gleasonile surmanuhtlust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles