Maroko tõhustab terrorivastast võitlust välismaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maroko politsei.
Maroko politsei. Foto: YOUSSEF BOUDLAL/REUTERS/Scanpix

Maroko valitsus töötab uue strateegia kallal, et tabada Euroopas radikaliseerunud marokolased ja tõhustada seeläbi võitlust terrorismiga.

Marokolaste radikaliseerumine välismaal tõusis eriti teravalt esile pärast augustikuist Barcelona rünnakut, mille viis Marokost pärit mees.

«Oleme kohustatud sellega arvestama ja püüame selleks strateegiat välja töötada,» lausus riikliku juurdlusbüroo juht Abdelhak Khiame uudisteagentuurile Associated Press

Ta ei täpsustanud, missuguseid jälgimismeetodeid kavatsetakse kasutada, kuid rõhutas piiriülese luurekoostöö tähtsust ning lisas, et Maroko juurdlusbüroo on hakanud otsima võimalusi partnerriikides esindusi avada.

Juurdlusbüroo tegeleb ka Süürias, Iraagis ja Liibüas terroriühmituse Islamiriik (ISIS) ridades võidelnud ning kodumaale naasnud marokolastega, nüüdseks on kinni peetud 85 meest, 14 naist ja 27 last.

Marokolased moodustavad ISISe võõrvõitlejaist üsna suure osa, agentuuri viimaste andmetel kokku 1664 inimest.

Kahe aasta eest moodustatud organisatsiooni sõnul on nad suutnud purustada 42 ISISe rakukest ja viis muud terroriorganisatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles