Lukašenka: Vene väed naasevad Zapadi lõppedes oma baasidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Aljaksandr Lukašenka (paremal) vaatles suurõppust Zapad-2017.
President Aljaksandr Lukašenka (paremal) vaatles suurõppust Zapad-2017. Foto: Sergei Grits

Suurõppustel Zapad-2017 osalev Venemaa sõjaväe kontingent lahkub pärast õppuste lõppu Valgevenest ning pöördub tagasi oma alalistesse baasidesse, lubas Valgevene president Aljaksandr Lukašenka.

Õppuste üheks peamiseks küsimuseks on läänes kujunenud see, kas Zapadil osaleb tõesti 12 700 sõdurit, nagu väidavad Venemaa ja Valgevene ametlikud allikad, või on sõdureid oluliselt rohkem – kuni 100 000, nagu kahtlustavad NATO allikad. Samuti on avaldatud arvamust, et Vene sõjaväelased ei pruugigi kodumaale tagasi pöörduda ning võivad poliitiliste olude muutudes sekkuda Valgevene siseasjadesse.

«Minu arvates on neid garantiisid (et Vene väed lahkuvad õppuste järel Valgevenest – toim.) juba enne õppusi korduvalt antud,» ütles Lukašenka Zapadi lõppfaasi jälgimise ajal. Presidendi sõnul langeb see küsimus nädala pärast iseenesest ära.

«Ma kommenteerin seda rõõmuga mõne aja pärast, kui kõik väed, mis olid kaasatud õppustele, on oma alalistes dislotseerumispaikades, sealhulgas ka Vene väed,» ütles Lukašenka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles