Saatuse iroonia: mehhiklased mälestasid katastroofi päeval 1985. aasta maavärina ohvreid

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval, kui mehhiklased mälestasid riigi lähiajaloo ühe suurima katastroofi ohvreid, tuletas loodus neile seda ootamatul kombel meelde.
Teisipäeval, kui mehhiklased mälestasid riigi lähiajaloo ühe suurima katastroofi ohvreid, tuletas loodus neile seda ootamatul kombel meelde. Foto: YURI CORTEZ/AFP/Scanpix

Teisipäevane maavärin Mehhikos langes juhtumisi päevale, mil mälestati seal 1985. aastal aset leidnud Michoacani maavärina 32. aastapäeva. Tollane katastroof sai saatuslikuks tuhandetele inimestele.

Mehhiko pealinnas Méxicos aitasid kohas, kus teisipäeval kukkus maavärinas kokku kuuekorruseline kontorihoone, õed Cristina ja Victoria Lopez Torres moodustada inimketti, mille abil kanti veepudeleid edasi. «Arvan, et see on inimloomus, mis sunnib kõiki välja tulema ja teisi aitama,» ütles Cristina Lopez Ühendriikide uudistekanalile CNBC.

«Meie oleme nii noored, et ise 1985. aasta maavärinat läbi ei elanud. Siiski teame, et oluline on tänavatele tulla ja aidata,» lisas Victoria.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles