Mehhikot tabas kahe nädala jooksul juba teine tugev maavärin

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehhiko lõunaosa tabas teisipäeva keskpäeval maavärin magnituudiga 7,1, mille tagajärjel sai surma vähemalt 217 inimest. Maavärinas sai kõvasti kannatada ka Mehhiko pealinn, sest maavärina epitsenter asus Méxicost umbes 120 kilomeetri kaugusel Puebla osariigis paikneva Raboso linna lähistel.

USA geoloogiaameti andmeil hakkas maa värisema kell 13.14 (Eesti aja järgi 21.14). Maavärina kese asus peaaegu 50 kilomeetri sügavusel maapinnas ja värin kestis vaid 20 sekundit, kuid lainete mõju oli eriti mägedes ja orgudes tuntav veel mitu minutit. Kui varem teatati ligi pooleteisesajast hukkunust, siis eile õhtuks oli Mehhiko siseministeeriumil teateid 217 surnu kohta, mis teeb sellest ohvriterohkeima maavärina Mehhikos pärast 1985. aastat. Ohvrite arv suure tõenäosusega siiski veel tõuseb, sest maavärina tagajärjel varises kokku kümneid hooneid ning inimesi on veel rusude all lõksus.

«Ma ei suuda nutmist lõpetada. See on samasugune õudusunenägu nagu 1985. aastal,» ütles 52-aastane pealinlane Georgina Sanchez. Eilne maavärin toimus nimelt samal päeval kui 1985. aastal, mil hukkus tuhandeid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles