Põhja-Korea: Trumpi jutt on kui koera haukumine (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea välisminister Ri Yong-ho.
Põhja-Korea välisminister Ri Yong-ho. Foto: JORGE SILVA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea andis ametliku vastuse Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi eilsele ähvardusele diktatuuririik täielikult hävitada: see olevat sama mõjus kui koera haukumine.

Avalduse tegi Põhja-Korea välisminister Ri Yong-ho, kes rääkis ÜRO peakorteris New Yorgis ajakirjanikega. «On olemas selline ütlus: las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi,» ütles põhjakorealane. «Kui Trump lootis meid haukuva koera häälega üllatada, siis ta ilmselgelt unistab,» lisas ta.

Põhja-Korea riigijuhist Kim Jong-unist rääkides kasutas Trump ka väljendit «raketimees». Yong-holt paluti selle kohta kommentaari. «Mul on tema abidest kahju,» vastas minister. Homme annab Yong-ho ÜROs kõne.

Kim Jong-un koos kaasvõitlejatega eduka katsetuse üle rõõmustamas. Foto: AP/Scanpix
Kim Jong-un koos kaasvõitlejatega eduka katsetuse üle rõõmustamas. Foto: AP/Scanpix Foto: ?????/AP

Ekspertide hinnangul on Põhja-Korea teinud oma tuuma- ja raketiprogrammi arendamises üllatavalt kiireid edusamme. 3. septembril teatas Pyongyang, et korraldas oma kuuenda ja seni suurima tuumakatsetuse. Päev hiljem kehtestas ÜRO riigile uue vooru veelgi karmimaid sanktsioone. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles