Venemaa: Ukraina rikkus taas oma lubadusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: YURI DYACHYSHYN/AFP/Scanpix

Kagu-Ukraina konflikti lahendamise kontaktrühm jätkas arutelu uute paikade üle, kust jõud ja relvastus tagasi tõmmatakse.

«Ettepanekutega ei ole nõus vaid Ukraina, mis pidurdab poolte edasise lahutamise protsessi. Oleme seejuures sunnitud tõdema, et Ukraina ei ole taas kord täitnud kohustust tõmmata jõud tagasi Stanõtsja Luganskas,» ütles Venemaa alaline esindaja Boriss Grõzlov ajakirjanikele.

Grõzlov küsis ka, miks ei jätka Kiiev Donbassi üksikute rajoonide eriseisundi seaduse menetlemist, kui senine seadus aegub oktoobris.

«Minski lepped rajanevad sellel, et eriseisundi seadus peab kehtima alaliselt. Donbassi eriseisund on olukorra poliitilise lahendamise alus,» rõhutas alaline esindaja.

Selle asemel üritavad Ukraina võimud tema sõnul soetada uusi surmavate relvade liike. «Tüli poliitiliseks lahendamiseks on see täiesti kasutu samm,» ütles Grõzlov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles