Putin sekkus Venemaal tekkinud bensiininappusesse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazprom Nefti bensiinijaam Moskvas
Gazprom Nefti bensiinijaam Moskvas Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin andis kõikidele kompetentsetele ametkondadele ülesande selgitada välja mitmes regioonis tekkinud bensiinidefitsiidi põhjused.

Valitusjuhti pressisekretär Dmitri Peskov rääkis Interfaxile, et ametkondade juhid said ülesande viia kiiresti läbi monitooring ja kanda seejärel ette kütusepuuduse põhjustest.

Peterburi Naftaklubi president Oleg Ašihmin ütles täna RIA Novostile, et seoses bensiini nappusega on võimalik, et pooleteise nädala pärast hakkab Neevalinna bensiinijaamades kehtima piirangud.

Informatsiooni- ja analüüsikeskuse Kortes spetsialistid nimetasid üheks bensiininappuse põhjuseks selle «väljapesemist» siseturult, kuna firmadel on kasulikum vedada bensiini ja diislit välja, kui müüa seda Venemaa tarbijatele.

«Praegu võrdub hulgimüügihind bensiinijaamades olevate hindadega. Seetõttu ületab nõudlus pakkumise,» selgitas Ašihmin.

Tema hoiatuse järgi võib neevalinlasi varsti oodata eest piirangud bensiinimüügis või loobumine sularahast ehk üleminek kaardimaksetele.

Ašihmini sõnul võib näiteks Peterburis tekkinud olukorda võrrelda aastatega 1997-1998.
Lisaks Peterburile on Vene meedia kirjutanud bensiininappusest Altai krais, kus kaardimakse sooritajale müüdi eelmise nädala lõpus Gazprom Nefti ja Rosnefti jaamades vaid 20 liitrit auto kohta. Teiste firmade bensiinijaamades oli bensiinimüük üldse peatatud.

Ka on bensiini kättesaadavusega probleeme näiteks Voronežis, Novosibirskis, Sahhalinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles