Porošenko nimetas kohtumist Trumpiga väga tulemuslikuks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko ja Donald Trumpi kohtumine New Yorgis.
Petro Porošenko ja Donald Trumpi kohtumine New Yorgis. Foto: Mikhail Palinchak/TASS

Ukraina president Petro Porošenko nimetas neljapäeval väga tulemuslikuks tund aega kestnud kohtumist USA presidendi Donald Trumpiga.

«Mulle avaldas äärmiselt tugevat muljet toetus nii minu kõnele ÜRO Julgeolekunõukogus kui Peaassambleel,» ütles Porošenko.

«Maailma liidrid osutasid äärmiselt suurt tähelepanu Ukrainale. Teiste seas USA president Donald Trump, Prantsusmaa president Emmanuel Macron, Leedu president President Dalia Grybauskaite ja suur hulk maailma liidreid, kes toetavad meie õiglast võitlust Ukraina territooriumi vabastamiseks Vene agressorist, Vene sissetungijast. Äärmiselt tähtis roll oli kahtlemata kohtumisel meie partneri USA presidendiga, mis just lõppes,» märkis Porošenko pärast kõnelusi Trumpiga.

Porošenko sõnul osales New Yorgis tema kohtumisel Trumpiga ka presidendi meeskond, sealhulgas asepresident Mike Pence, välisminister Rex Tillerson ja USA eriesindaja Kurt Volker.

«Toimus väga elav ja üksikasjalik arutelu Ukraina ja USA tulevase koostöö aspektide osas,» ütles Ukraina riigipea, lisades, et kohtumine kestis tund aega.

Trump olevat kiitnud Ukraina suuri edusamme ning öelnud, et Ühendriikide ettevõtted näevad Ukrainas suurt potentsiaali.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles