Kim hoiatas Ühendriike ja nimetas Trumpi nõdrameelseks (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un täna öösel Ühendriike ähvardamas.
Kim Jong-un täna öösel Ühendriike ähvardamas. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Korea juht Kim Jong-un lausus, et meeltesegaduses Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi sõnad on teda veennud – riik on tuumarelvade arendamisega õigel teel.

Riigimeedia poolt edastatud haruldases isiklikus pöördumises sõnas Kim, et Trump maksab oma hiljutise ÜROs peetud kõne eest kallist hinda. Ühendriikide riigipea lausus seal, et vajadusel hävitab tema riik Põhja-Korea täielikult, samuti kasutas ta Kimi kohta pilkavat väljendit «raketimees».

Põhja-Korea välisminister Ri Yong-ho võrdles Trumpi juttu seepeale koerte haukumisega ning lausus, et edasise tegevusplaani üle otsustab Kim Jong-un. Samas ähvardas minister, et Pyongyang võib testida Vaikses ookeanis uut vesinikpommi.

Kim teatas täna öösel, et Trumpi sõnad ei hirmutanud teda, vaid hoopis kinnitasid tema veendumust: valitud tee on õige ning seda tuleb järgida kuni lõpuni.

«Nüüd, kui Trump on eitanud maailma silme ees minu ja mu riigi olemasolu ja teinud kõige elajalikuma sõjakuulutuse ajaloos, kaalub Põhja-Korea kõige karmimaid kõrgetasemelisi vastumeetmeid,» rääkis Kim.

Kim lõpetas sõnavõtu lausega: igal juhul ja lõplikult taltsutab ta tulega tolle Ameerika nõdrameelse. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles