Morgan Freeman sai Putini kriitika tõttu Vene rünnakute märklauaks (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morgan Freeman.
Morgan Freeman. Foto: Carlo Allegri/Reuters/Scanpix

Kõrge NATO nõuniku sõnul on Venemaa internetipropaganda ja desinformatsioonikampaania võtnud sihikule USA näitleja Morgan Freemani pärast viimase kriitilisi sõnavõtte Vene valitsuse aadressil, vahendab RFE/RL.

NATO nõuniku sõnul on Freeman saanud koordineeritud kremlimeelse sotsiaalmeediarünnaku sihtmärgiks pärast seda, kui kritiseeris internetis avaldatud videos Vene riigipead Vladimir Putinit ja teatas, et Venemaa ründas Ühendriikide eelmise aasta presidendivalimisi.

NATO strateegilise kommunikatsioonikeskuse Riia osakonna andmeanalüütiku Rolf Fredheimi sõnul järgivad internetirünnakud Kremli tavalist taktikat, mida on nähtud juba eelnevates NATO-vastastes sotsiaalmeediakampaaniates.

Selliste rünnakute eesmärk on enamasti manipuleerida lääneriikide avaliku arvamusega.

Fredheimi teatel ei ole veel kindel, kas Twitteris, YouTube`is ja sotsiaalmeedias Freemani vastu suunatud ingliskeelsete rünnakute taga seisab Kreml või mitte.

Analüütiku sõnul viitab rünnakute ajastus ja sarnasus eelnevate rünnakutega seosele kremlimeelsete internetitrollidega, kes võisid saada ajendust Kremli kõneisiku Dmitri Peskovi kriitikast päev pärast Freemani video avaldamist.

Peskovi pahandas Freemani 19. septembril avaldatud video, milles tuntud näitleja selgitas vaatajatele Kremli rünnakute olemust ja sõnas, et USA on Venemaaga sõjas.

«Nagu ehtne KGB spioon, kasutab [Putin] salaja kübersõja vahendeid, et rünnata demokraatlikke riike üle kogu maailma,» sõnas Freeman.

Peskovi sõnul ei võta Kreml videot tõsiselt ja nimetas näitlejat emotsionaalselt laetud enesekesksuse ohvriks, kes ei taipa asjade tegelikust olemusest midagi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles