Mõtlematud sõnad läksid Miss Türgile tiitli maksma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itir Esen.
Itir Esen. Foto: Yorulmaz/AP/Scanpix

Türgit Miss Maailma iludusvõistlusel esindama pidanud neiu kaotas oma koha, kuna oli Twitteris kommenteerinud eelmise aasta riigipöördekatset viisil, mis võistluse korraldajatele ei sobinud, vahendab Deutsche Welle.

18-aastane Itir Esen kaotas koha iludusvõistlusel, kuna võrdles möödunud aastal toimunud riigipöördekatses presidenti kaitstes hukkunute verd oma menstruaalverega.

«Minu kuupuhastus algas 15. juuli märtrite päeval. Ma tähistan seda päeva veritsemisega, mis sümboliseerib märtrite verd,» kirjutas Esen Twitteris.

Miss Türgi korraldajad ei olnud aga postituse üle kuigi õnnelikud, pidades seda 250 riigipöördekatse käigus elu kaotanud inimese mälestust solvavaks.

«Türgi mainet rahvusvaheliselt edendav Miss Türgi organisatsioon ei saa sellist postitust aktsepteerida,» sõnas organisatsiooni juht Can Sandikcioglu.

Esenilt võeti eile, vaid päev pärast võistluse toimumist, missitiitel ära ning ühes sellega ka võimalus esindada Türgit sel aastal Hiinas toimuval Miss Maailma konkursil. Korraldajad otsustasid anda tiitli teise koha saanud Asli Sumenile.

Esen teatas hiljem Instagramis, et tema postitus oli hooletult kirjutatud ning vabandas arusaamatuste pärast: «Ma tahan öelda, et ma olen 18-aastane tüdruk, kellel ei olnud postitust jagades mingeid poliitilisi eesmärke.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles