Galerii: Pyongyangis tulid kümned tuhanded Kimile toetust avaldama (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümned tuhanded Pyongyangi elanikud kogunesid täna Kim Il-sungi väljakule, et avaldada toetust Kim Jong-uni vastuhakule USA president Donald Trumpile.

Taolised võimude korraldatud toetusavaldused on Pyongyangi poliitilise elu tavaline osa ning nende eesmärk on demonstreerida füüsilist toetust riigi juhtidele.

Valge särgi ja punase lipsuga tudengid hoidsid käes valitseva Töölispartei lippe, mille kollane sulepea sümboliseerib intellektuaale, haamer töölisi ja sirp talupoegi.

Tuhanded kodanikud kuulasid käed rusikas kuidas kõnemehed kordasid Kim Jong-uni sõnu, et Donald Trump on vaimselt väärastunud ja vanadusnõder.

Ühendriikide president kutsus ÜRO Peaassambleel peetud kõnes Kimi Rakettmeheks ja ähvardas vajadusel Põhja-Korea täielikult hävitada.

Eilse vastas Kim avalduses, et hirmul koerad hauguvad valjemini ning Trump maksab oma kommentaaride eest kallist hinda.

Kimi ja Trumpi vaheline retoorika on muutunud üha ägedamaks, võttes lausa isiklike solvangute tooni.

«Ma sooviksin panna maha oma sulepea ja võtta kätte relvad, et täita kohust isamaa kaitsmisel,» teatas 24-aastane Pyongyangi Mehhaanikakolledži õppur Ri Il-ung.

«Ta on kõrvaltänava gängster,» lisas ta. «On naeruväärne, et sellised inimesed võivad poliitikuks saada.»

Tavalised põhjakorealased väljendavad meediaga suheldes vaid ametlikult kinnitatud seisukohtasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles