Galerii: orkaan Maria muutis Puerto Rico tühermaaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Puerto Rico on sattunud orkaan Maria järel tõsisesse kriisi, kuna riigis on rivist väljas nii veevärk, elektrisüsteemid kui sideteenused.

Kogu riigi elanikkond on jäänud elektrita ja võimude sõnul võib kuluda kuid stabiilse ühenduse taastamiseks. Riiki laastanud orkaan Maria tagajärjel on hukkunud vähemalt 13 inimest.

Nüüdseks Atlandi ookeani avaossa suundunud torm on põhjustanud ka raskeid üleujutuskahjusid ning hävitanud riigi taristut.

Lisaks on Guajataca pais hakanud ilmutama murenemise märke, mille tagajärjel on evakueerimiskäsu saanud vähemalt 70 000 inimest.

Taasavatud San Juani sadamasse on hakanud saabuma abisaadetised toidu, joogivee ja elektrigeneraatoritega. Riikliku hädaolukordade keskuse sõnul on üle kogu saare telefonipostid maas ning elanikele saadetakse satelliittelefonid.

Murdunud puud tõkestavad ka riigi suurimaid liiklusmagistraale ning paljud piirkonnad on jäänud üleujutuste kätte lõksu.

Puerto Rico kuberneri Ricardo Rossello sõnul oli Maria näol tegu sajandi kõige rängema loodusõnnetusega ning kogu riigi 3,4 miljoni elaniku elektriga uuesti varustamine võib võtta mitu kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles