Saksa sotsiaaldemokraate tabas häving

Martin Kutti
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kristlike demokraatide toetajatel on põhjust rõõmustada, sest 12 aastat võimul olnud Merkel suutis kindlustada endale neljanda ametiaja.
Saksa kristlike demokraatide toetajatel on põhjust rõõmustada, sest 12 aastat võimul olnud Merkel suutis kindlustada endale neljanda ametiaja. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Laupäeva õhtul andsid kõik 4828 Liidupäeva valimistel kandideerinud inimest oma saatuse Saksamaa kodanike kätesse – nende töö oli tehtud. Viimastele valimisüritustele oli selleks hetkeks joon alla tõmmatud ja valimiskampaania lõpetatud.

Ühtlasi jõudis lõpule Saksamaa parlamendi 18. koosseisu ametis oldud aeg. Kandideerinute hulgast selgus tänase päeva esimestel tundidel 598 saadikut, peale nende veel lisamandaadi saanud, kes pääsesid Saksamaa Liidupäeva.

Üle kogu riigi andsid inimesed oma hääle 299 valimisringkonnas. Igal valijal oli kaks häält, millest esimene anti oma piirkonna lemmikkandidaadi ning teine eelistatud partei poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles