Volgogradi plahvatused võisid olla samade inimeste kätetöö

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi akadeeemia Volgogradis
Siseministeeriumi akadeeemia Volgogradis Foto: www.va-mvd.ru

Uurijad ei välista, et eile Volgogradis leitud kaks lõhkekeha võisid olla ühtede ja samade inimeste kätetöö.

«Esialgsete andmetel järgi sisaldasid lõhkekehad ammooniumnitraati ja alumiiniumpulbrit, lisaks ka mutreid ja polte. See ja ka muud faktid ei välista, et nende valmistajateks olid ühed ja samad isikud,» rääkis Volgogradi oblasti uurimiskomitee esindaja Interfax-Jugile.

Esimene plahvatus leidis täpsustatud andmetel aset kell 6.02 riikliku autoinspektsiooni hoone juures. Purunesid väravad, viga sai aed ja purunesid esimese korruse aknad.

Oodatavast plahvatusest teatas kell 5.25 miilitsasse üks tundmatu, kes näitas ära ka pommi orienteeruva asukoha.

Uurimiskomitee ülema vanemabi Natalja Kunitskaja rääkis ITAR-TASSile, et lõhkeseadeldise trotüülekvivalent oli 200-400 grammi.

Siseministeeriumi õigusakadeemia hoone juurest leitud ja roboti abil kahjutuks tehtud lõhkeseadeldise trotüülekvivalent oli 13-14 kilogrammi, aga mitte kaks kilogrammi nagu esmalt oletati.

See lõhkekeha leiti kell 5.45 õigusakadeemiaga külgneva territooriumi plaanilisel ülevaatusel. Pomm tehti kahjutuks kell 10.45.

«See on ekspertide-lõhkeainetehnikute lõplik ametlik seisukoht,» rõhutas Kunitskaja.

Kummaski plahvatuses ükski inimene vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles