Putin: Venemaa hävitas oma viimased keemiarelvad (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävitamist ootavad keemiamürsud Venemaal.
Hävitamist ootavad keemiamürsud Venemaal. Foto: Iliya Pitalev/Sputnik/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin teatas täna, et Venemaa likvideeris oma viimased keemiarelvad ja soovitas Ameerika Ühendriikidel sama teha. 

«Täna hävitatakse Vene keemiarelvaarsenali viimane keemialaeng,» ütles Putin televisioonis edastatud avalduses.

«See on tõeliselt ajalooline sündmus, arvestades tohutu kogusega, mille me nõukogude ajast pärandiks saime ja millest ekspertide arvates piisanuks mitmekordselt kõige elusa hävitamiseks,» lisas ta.

Presidendi järgi on see hiigelsamm tänapäeva maailma tasakaalustatumaks ja turvalisemaks muutmise poole. Vene riigipea kasutas võimalust süüdistada Washingtoni, kes tema sõnul ei täitvat oma rahvusvahelist kohust.

«USA ei täida kahjuks oma kohustusi, kui rääkida keemiarelvade hävitamise ajakavast – nad on selle tähtaja juba kolm korda edasi lükanud,» ütles Putin Vene uudisteagentuuridele.

Tema sõnul lükkas Washington keemiarelvade hävitamise edasi rahapuuduse ettekäändel. «Ootame Ühendriikidelt kõigi endale rahvusvaheliste lepetega võetud kohustuste täitmist, nagu teevad teised riigid,» rõhutas Putin.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles