NATO: USA õhulöök põhjustas ohvreid Afganistani tsivilistide seas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabul
Kabul Foto: MOHAMMAD ISMAIL/REUTERS/SCANPIX

Afganistani pealinnas Kabulis sai kolmapäeval USA õhurünnakus surma üks ja vigastada 11 tsiviilisikut, teatas NATO ajal, mil Afganistanis on visiidil Ühendriikide kaitseminister Jim Mattis.

Traagilisel moel üks tekkis ühel rakettidest tehniline rike, tuues kaasa mitmeid ohvreid, on öeldud NATO missiooni Resolute Support pressiteates.

USA korraldas õhurünnaku Afganistani julgeolekujõudude toetuseks, kes ründasid pealinna rahvusvahelise lennujaama lähistele rakette tulistanud mässulisi. Afganistani siseministeeriumi andmeil sai üks inimene USA õhulöögis surma ja veel 11 vigastada. Resolute Support kahetseb sügavalt lahingutegevuses mitteosalejatele tekitatud kahju, seisab avalduses.

Rünnaku ja laskemoona rikke osas on alustatud juurdlust.

Rakettide tulistamise lennujaama lähistele võtsid omaks Taliban ja Islamiriigi Khorasani provintsi haru. Intsident leidis aset mõni tund pärast Mattise ja NATO peasekretäri saabumist Kabuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles