Antonio Tajani: Euroopal on vaja rohkem liidreid (11)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani on veendumusel, et Euroopa Liit vajab mängujuhtideks suurriike Saksamaad, Prantsusmaad, Itaaliat ja Hispaaniat ning väiksemad riigid võiksid katsetada juhirolle mõnes kitsamas valdkonnas.
Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani on veendumusel, et Euroopa Liit vajab mängujuhtideks suurriike Saksamaad, Prantsusmaad, Itaaliat ja Hispaaniat ning väiksemad riigid võiksid katsetada juhirolle mõnes kitsamas valdkonnas. Foto: Erik Prozes

Tallinnas Euroopa Liidu majas vahetult enne digitaalvaldkonna tippkohtumist Postimehele intervjuu andnud Euroopa Parlamendi presidendi Antonio Tajani (64) hinnangul on Eesti oma teadmistega tõusnud digivaldkonnas Euroopa liidriks.

Põgenikud on olnud arusaadavatel põhjustel viimasel ajal suur teema. On olnud erimeelsusi, eriti Ungari, Poola ja Tšehhiga, kes ei ole soovinud panustada, kuigi Itaalial ja Kreekal lasub suur surve. Kuidas panna need tõrksad riigid põgenikke vastu võtma?

Peamine probleem on tulevikus. Järgmisel aastal saab olema miljoneid ja miljoneid inimesi, kes üritavad Euroopasse pääseda. Miks? Põhjuseks on kliimamuutused, põllumajandus, terrorism ja Boko Haram ning vaesus. Kõige selle juures on vaja Euroopa strateegiat Aafrika jaoks. Seda tõi esile ka mitu liidrit eilsel (neljapäevasel – M. K.) õhtusöögil.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles