Briti Iseseisvuspartei sai uue liidri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Bolton.
Henry Bolton. Foto: Ben Birchall/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ühendkuningriigi Iseseisvuspartei (UKIP) valis reedel oma uueks liidriks endise ohvitseri Henry Boltoni.

«Brexit on meie peamine ülesanne,» ütles Bolton pärast valimistulemuste selgumist erakonna aastakongressil Inglismaa edelaosas Torquays.

Bolton hoiatas varem, et UKIP võib muutuda «Ühendkuningriigi Natsiparteiks», kui erakonna liidriks valitakse teine kandidaat Anne Marie Waters, kes toetas islamivastast platvormi.

Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise kampaaniat juhtinud UKIP on mõnede poliitikavaatlejate hinnangul kaotanud põhjuse eksisteerida, seda eriti pärast oma karismaatilise liidri Nigel Farage'i tagasiastumist eelmisel aastal pärast Brexiti-referendumit.

Farage'i järel asus UKIP-i juhtima Diane James, kes lahkus liidri kohalt mullu oktoobris, vaid 18 päeva pärast ametisse astumist. Ta viitas toetuse puudumisele partei juhtkonnas.

Uus liider Paul Nuttall pani ameti maha selle aasta juunis, kui ei suutnud üldvalimistel võita kohta parlamendi alamkojas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles