Türgi avas Muqdishos oma suurima sõjalise väljaõppe baasi Aafrikas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia peaminister Hassan Ali Khaire ja Türgi kindralstaabi ülem Hulusi Akar.
Somaalia peaminister Hassan Ali Khaire ja Türgi kindralstaabi ülem Hulusi Akar. Foto: Farah Abdi Warsameh/AP

Türgi avas laupäeval Somaalia pealinnas Muqdishos oma suurima sõjalise väljaõppe baasi Aafrikas, teatasid võimuesindajad.

Baasi avamise tseremoonial osalesid Türgi kindralstaabi ülem Hulusi Akar ja Somaalia peaminister Hassan Ali Khaire.

Khaire tänas Türgit vankumatu toetuse eest Somaalia relvajõudude ülesehitamisel ja sõjast laastatud riigi stabiliseerimisel.

Baasis hakkavad 200 Türgi sõjaväeinstruktorit välja õpetama 10 000 Somaalia sõjaväelast.

ÜRO eksperdid kirjutasid augustis avaldatud raportis, et Ida-Aafrika seisab silmitsi "terroristlike ohtudega" nii Al-Qaeda harust Al-Shabaab, millel on 6000-9000 liiget, kui ka IS-i harudest, mis tegutsevad Somaalia lõunaosas ja riigi poolautonoomses regioonis Puntlandis.

Äärmusrühmituse Al-Shabaab võitlejad ründasid alles reedel sõjaväebaasi Somaalia lõunaosas Barire linnas ja tapsid vähemalt 20 sõdurit. USA tegi varem sel nädalal Somaalia lõunaosas kolm droonirünnakut, milles sai surma kuus äärmusrühmituse Al-Shabaab liiget.

USA õhurünnakud Al-Qaedaga seotud mässulistele Somaalias on sagenenud sestpeale, kui president Donald Trump kiitis heaks Al-Shabaabi-vastaste sõjaliste operatsioonide laiendamise. Rünnakuid kooskõlastatakse Somaalia valitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles