Malaisias algab kohtuprotsess Põhja-Korea liidri poolvenna tapjate üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liidri poolvenna Kim Jong-nami tapmises kahtlustatavad indoneeslanna Siti Aisyah ja vietnamlanna Doan Thi Huong astuvad esmaspäeval Malaisias kohtu ette.
Põhja-Korea liidri poolvenna Kim Jong-nami tapmises kahtlustatavad indoneeslanna Siti Aisyah ja vietnamlanna Doan Thi Huong astuvad esmaspäeval Malaisias kohtu ette. Foto: AP / Scanpix

Malaisia ülemkohtus algab esmaspäeva hommikul kohtuprotsess kahe naise üle, keda süüdistatakse Põhja-Korea liidri poolvenna Kim Jong-nami tapmises ligi kaheksa kuud tagasi Kuala Lumpuri lennujaamas.

Indoneeslanna Siti Aisyah ja vietnamlanna Doan Thi Huong on kohtu all kahtlustatuna Kim Jong-nami näo määrimises närvimürgiga VX 13. veebruaril. Naiste sõnul arvasid nad, et mängivad süütut vingerpussi varjatud kaamera sõu jaoks.

Naised on ainsad vahi all olevad kahtlusalused tapmises, mis Lõuna-Korea luureagentuuri teatel oli osa Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni viieaastasest vandenõust oma poolvenna vastu. Malaisia politsei ütles, et mitu tapmisega seotuses kahtlustatud põhjakorealast lahkus riigist rünnakupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles