Euroopa jahutas iseseisvuslasi toetusega Hispaaniale (12)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iseseisvuslased eile Barcelonas peetud jätkumeeleavaldusel.
Iseseisvuslased eile Barcelonas peetud jätkumeeleavaldusel. Foto: Felipe Dana / AP / Scanpix

Kui katalaani iseseisvuslaste liidrid kutsusid ELi vahendajaks ja rääkisid kampaania käigus oma pooldajatele, et Hispaaniast eraldudes jääksid nad automaatselt ühendusse, siis Brüssel kallas mõlemale ootusele eile külma vett.

Sotsiaalmeediaajastule üsna tavatult ei avaldanud ükski ELi tipp-poliitik terve pühapäeva ridagi Kataloonias puhkenud politsei ja ebaseadusliku referendumi toetajate kokkupõrgete kohta. Kui Kataloonia iseseisvuslasest president Carles Puidgemont üleeile hilisõhtul teatas, et rohkem kui 90 protsenti tema ebaseaduslikul hääletusel osalenuist toetas iseseisvust, kutsus ta ka Euroopat mitte kõrvale vaatama.

Palvele aga järgnes just üksmeelne kõrvalevaatamine. Uue töönädala esimestel tundidel asus suur osa Euroopa poliitikategelasi oma Twitteri ja Facebooki kontol postitama igasugustel muudel teemadel.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles