Eile avaldati meelt politsei jõulise tegevuse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Julia de Ramisi valimisjaoskonna juures tekkis pühapäeval vastasseis, kus Guardia Civilile astusid vastu tuletõrjujad.
San Julia de Ramisi valimisjaoskonna juures tekkis pühapäeval vastasseis, kus Guardia Civilile astusid vastu tuletõrjujad. Foto: Lluis Gene / AFP / Scanpix

Eile tulid Barcelonas ja kahes teises suuremas Kataloonia linnas, Lleidas ja Gironas välja tuhanded meeleavaldajad, kes protestisid päev varem nähtud korrakaitsjate jõulise tegevuse vastu.

«Ma nägin, kuidas mu isa lohistati minema, kuidas mu tantsuõpetajale anti rusika- ja pealöök,» rääkis Barcelonas meelt avaldanud 19-aastane Patricia Ventura AFP-le. «Ma ei suuda neid pilte oma peast välja saada, keegi ei suuda mind panna neid unustama.»

Samas kohas meelt avaldanud Blanca Pi aga ütles: «Ma nägin nii palju inimesi, kes ei toeta iseseisvust, aga tulid eile tänavatele, sest nad olid marus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles