Puigdemonti ja Rajoy ees terendab patiseis (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati kohtusid Kataloonia piirkonna president Carles Puigdemont ja Hispaania peaminister Mariano Rajoy Barcelona terrorirünnakute järel.
Viimati kohtusid Kataloonia piirkonna president Carles Puigdemont ja Hispaania peaminister Mariano Rajoy Barcelona terrorirünnakute järel. Foto: Albert Gea / Reuters / Scanpix

Kuigi pühapäeva hilisõhtul hakkas tiksuma 48 tundi hetkest, kui Kataloonia iseseisvuslaste valitsus sai oma ebaseaduslikult referendumilt Hispaaniast eraldumist toetava tulemuse, polnud piirkonna liider Carles Puigdemont vähemalt eile Postimehe trükkimineku ajaks selle kohta öelnud midagi.

BBC kirjutas hoopis, et Puigdemont on andnud märku, et ei taha traumaatilist Hispaaniast lahkumist ja soovib jõuda uuele mõistmisele Madridiga.

Barcelona Autonoomse Ülikooli politoloogi Oriol Bartomeusi hinnangul pole eraldumismeelsetel aga enam muud võimalust, kui pidada varem antud lubadust ja iseseisvus selle perioodi jooksul välja kuulutada. «See on nagu mäest alla veerev lumepall, ta läheb aina kiiremini ja kiiremini ja keegi ei suuda seda peatada,» iseloomustas ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles