Valge Maja: praegu pole aeg kõnelusteks Põhja-Koreaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump speaks during an announcement on immigration reform in the Roosevelt Room of the White House in Washington, U.S. on August 2, 2017. REUTERS/Carlos Barria/File Photo
FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump speaks during an announcement on immigration reform in the Roosevelt Room of the White House in Washington, U.S. on August 2, 2017. REUTERS/Carlos Barria/File Photo Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS

Valge Maja kinnitas esmaspäeval, et "praegu ei ole aeg" kõnelusteks Pyongyangiga.

Valge Maja pressisekretär Sarah Sanders ütles, et ainsaks erandiks oleksid kõnelused, mille eesmärk on saavutada Põhja-Koreas kinni võetud ameeriklaste vabastamine ja koju naasmine.

«Rääkimisel ja diplomaatilise surve avaldamisel on vahe ning me toetame tugevalt diplomaatilise surve avaldamist Põhja-Koreale, mida me jätkame. Praegu ei ole aeg lihtsalt Põhja-Koreaga juttu ajada,» seletas ta.

USA välisminister Rex Tillerson ütles pühapäeval, et Ühendriikide ametnikud on kahe riigi liidrite sõnasõjale vaatamata kontaktis oma Põhja-Korea kolleegidega.

President Donald Trump teatas mõni tund hiljem, et läbirääkimised Põhja-Koreaga tema tuumaprogrammi üle oleks aja raiskamine.

Välisministeerium hiljem selgitas, et Põhja-Korea «ei ole näidanud märke, et nad oleksid huvitatud või on valmis kõnelusteks tuumavabaks muutumise üle».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles