Las Vegase tulistajaks osutus hoopis miljonärist kinnisvarainvestor (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuupäevata fotol massimõrvar Stephen Paddock.
Kuupäevata fotol massimõrvar Stephen Paddock. Foto: John Raoux/AP

USAs Las Vegases pühapäeva õhtul ligi 60 inimest maha lasknud ja rohkem kui 500 haavanud Stephen Craig Paddock oli multimiljonärist kinnisvarainvestor, ütles eile tema vend Eric Paddock.

Tulistaja vend on juhtunust hämmingus. «Ma ei suuda tuua ühtki selgitust, kuidas see juhtuda sai,» ütles Eric Paddock CNNile.

«Ta oli rikas mees, kellele meeldis mängida videopokkerit ja käia kruiisidel,» ütles Paddocki Floridas elav vend. Tema teada finantsprobleeme Stephenil ei olnud.

Vennal sõnul sai ta miljonäriks pärast seda, kui ta aastaid pärast raamatupidajana töötamist pensionile jäi.

Eric Paddock. FOTO: John Raoux/AP/Scanpix
Eric Paddock. FOTO: John Raoux/AP/Scanpix Foto: John Raoux/AP

1953. aasta 9. aprillil sündinud Stephen Paddock elas Las Vegasest ligi 130 kilomeetri kaugusel Arizona osariigi piiri ääres asuvas kolmetoalises korteris koos 62-aastase Indoneesia päritolu Marilou Danleyga, kelle politsei eile kinni pidas. Pärast vahistamist teatas Las Vegase politsei aga, et kahtlustest ründaja aitamises Austraalia kodakondsusega Danley suhtes loobuti.

Eric Paddocki sõnul suhtles ta oma vennaga viimati pärast orkaan Irma tekitatud viiepäevast elektrikatkestust, mil Stephen päris ema tervise kohta. Ericu kinnitusel ei olnud tema venna puhul tegu relvaentusiasti ega tugevate usuliste või poliitiliste vaadetega inimesega.

Politseile mees teada ei olnud ja ametivõimude teatel oli Paddocki ainus varasem vastasseis seadusega aastatetagune kohtuasi. «On tõeliselt traagiline, et 64-aastane mees, kelle minevikust ei ole me leidnud ühtegi põhjust, tuleb siia ning tapab ja vigastab nii paljusid inimesi,» ütles šerifi asetäitja Kevin McMahill CNNile. Korrakaitsjad ei leidnud läbiotsimise käigus Paddocki kodust midagi kahtlast.

Stephen Paddock avas Las Vegase Mandalay Bay hotelli 32. korruselt pühapäeva õhtul tule kantrimuusika festivalile kogunenud rahvahulga pihta. Antud hotellituba oli ta üürinud alates 28. septembrist. Tunnistajate ütlustele ja sotsiaalmeediasse jõudnud videotele tuginedes oli tegu automaaditulega, kus kokku tulistati vähemalt viie minuti vältel kümnelistes valangutes umbes 130 lasku.

Politsei kasutas hotellitoa ukse avamiseks lõhkeainet ja avastas sealt vähemalt 23 automaatrelva. Tulistaja lasi end hotelli rõdul enne korrakaitsjate saabumist ise maha.

Pärast Paddocki kodu läbiotsimist leidsid politseinikud sealt veel 19 tulirelva, lisaks ka lõhkeainet ja mitu tuhat padrunit.

Stephen Paddocki kodumaja Nevadas. FOTO: Gabe Ginsberg/AFP/Scanpix
Stephen Paddocki kodumaja Nevadas. FOTO: Gabe Ginsberg/AFP/Scanpix Foto: Gabe Ginsberg/AFP

Mees ostis osa tulistamises kasutatud relvadest Nevadas Mesquite’is asuvast kauplusest Guns&Guitars, mille juhi Christopher Sullivani teatel ei olnud Paddockil ühtegi märki, mis oleks viidanud ta hullusele või soovile massitapmine korraldada.

Kohaliku politseiülema Joseph Lombardo sõnul ei ole motiivide selgumiseni põhjust veresauna terrorirünnakuks nimetada.

Äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) uudisteagentuur Amaq küll teatas, et Stephen Paddocki nimeline tulistaja tegutses nende operatsiooni raames, kuid mingeid tõendeid selle kohta ei ole. ISIS on varemgi nn üksikute huntide tegusid enda arvele kirjutanud.

Tegemist on USA lähiajaloo ohvriterohkeima massitulistamisega.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles