Vene asevälisminister: Transnistrias on veel 20 000 tonni laskemoona

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soldiers march a people mark 'Day of Republic' in the center of Tiraspol, capital of self-proclaimed Moldovan Republic of Transnistria on April 1, 2017.

Kiev has long suspected that Russia never intended to seize Ukraine's east but to create a "frozen conflict": a festering wound that allows the Kremlin to meddle at will and hamper any moves closer to the West.
The scenario has been repeated before when Moscow decided to support two breakaway regions in ex-Soviet Georgia. / AFP PHOTO / Aleksey FILIPPOV
Soldiers march a people mark 'Day of Republic' in the center of Tiraspol, capital of self-proclaimed Moldovan Republic of Transnistria on April 1, 2017. Kiev has long suspected that Russia never intended to seize Ukraine's east but to create a "frozen conflict": a festering wound that allows the Kremlin to meddle at will and hamper any moves closer to the West. The scenario has been repeated before when Moscow decided to support two breakaway regions in ex-Soviet Georgia. / AFP PHOTO / Aleksey FILIPPOV Foto: ALEKSEY FILIPPOV/AFP

Transnistrias on veel 20 000 tonni laskemoona, selle äravedamine on võimalik ainult Tiraspoli, Chișinău ja Kiievi nõusolekul, ütles Vene asevälisminister Grigori Karassin esmaspäeval ajaleheintervjuus.

"Transnistria elanikud on need, kes peavad andma nõusoleku laskemoona äraviimiseks, Chișinău peab andma rohelise tule. Lisaks vajab see Ukraina luba. See ei ole nii lihtne, kui välja paistab," ütles Karassin intervjuus ajalehele Kommersant.

Karassini sõnul ei saa Venemaad süüdistada selles, et laskemoona äravedamine 2003. aastal katkes.

Ta ütles, et Venemaa peab kinni Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) ministrite nõukogu konsensusdokumendist, milles tervitatakse Venemaa kohustust viia Vene vägede Transnistriast lõpule võimalikult lühikese ajaga, kuid siis, kui selleks on vajalikud tingimused.

Vene asevälisminister kinnitas, et laskemoon on varguste eest kaitstud ja Vene sõjaväelased peavad tagama, et see ei langeks "ohtlikesse kätesse". Transnistrias Cobasnas on praegu ühtekokku 20 000 tonni laskemoona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles