Video ja galerii: Kataloonia teisipäeval tööd ei tee (20)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kataloonia ametiühingud kuulutasid teisipäeval Barcelonas välja üldstreigi, tänavatele on tulnud üle miljoni inimese, vahendab Euronews. 

Iseseisvusreferendumi käigus toimunud politsei vägivalla vastu protesteerivad meeleavaldajad on blokeerinud tänavad, ühistransport hilineb ning ka jalgpalliklubi FC Barcelona on keeldunud üldsteigi raames trenni tegemast.

Samuti on uksed sulgenud koolis ja mitmed kauplused. Suletud on ka Barcelona turistide peamine vaatamisväärsus ehk Sagrada Família kirik.

«Sellest on kahju, sest me oleme siin vaid paar päeva. Aga ei saa ju öelda, et minu puhkus on olulisem, kui see, mis siin praegu toimub,» ütles AFP-ga rääkinud 53-aastane ameeriklane Karen Healey Barcelona kesklinnas.

Kuigi kardeti, et häiritud saab olema ka lennuliiklus, pole Barcelona rahvusvahelise lennujaama tegevuses katkeid olnud, sõnas uudisteagentuurile asutuse pressiesindaja.

Sama ei saa aga öelda metrooliikluse kohta. Lisaks sulgesid kaks noort liikluse Barcelonast Prantsusmaale viiva kiirtee, hakates keset autoteed malet mängima.

Barcelonas asub ka autodetootja Seati tehas, ettevõtte kõneisiku sõnul on nende kolm tootmisliini töös nagu igal teisel tavapäeval.

Hispaania siseministri  sõnul tegelevad Kataloonia ametivõimuld teadlikult mässu õhutamisega. «Näeme päev-päevalt, kuidas Kataloonia valitsus tõukab rahvast kuristikku ja õhutab tänavatel mässu,» ütles siseminister Juan Ignacio Zoido.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles