Video: Mida ütleb lend MH370 kohta avaldatud viimane raport?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa õhujõudude otsingulennuk India ookeani kohal pilvede taga.
Uus-Meremaa õhujõudude otsingulennuk India ookeani kohal pilvede taga. Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

Kolm ja pool aastat pärast seda, kui lennufirma Malaysian Airlinesi lendu 370 tabas teadmata saatus, ei suuda uurijad selle asjaoluga jätkuvalt leppida, vahendab CNN. 

Malaisia, Austraalia, ja Hiina valitsused teatasid jaanuaris ühisavalduses, et lend MH370 otsingud lõpetatakse. See kadus 2014. aasta märtsis, kui oli teel Malaisia pealinnast Kuala Lumpurist Hiina pealinna Pekingisse. Teate ajaks oli läbi otsitud enam kui 710 000 ruutkilomeetrit India ookeani.

«MH370 kadumise põhjustest ei saa seni kindel olla, kuni see pole leitud,» kirjutati Austraalia Transporditurvalisuse Büroo (ATSB) täna avaldatud viimases lendu MH370 puudutavas raportis.

Lennul MH370 lähedased kadunute leidmiseks abi palumas. Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP/Scanpix
Lennul MH370 lähedased kadunute leidmiseks abi palumas. Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP/Scanpix Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP

«On uskumatu ja ühiskondlikult vastuvõetamatu, et tänapäeva kaasaegses lennunduses, kus iga päev kasutab kommertslende 10 miljonit inimest, läheb üks kommertslennuk kaduma ja maailmal puudub kindlus selle saatuse kohta,» lisati raportis.

Viimane raport annab üksikasjaliku ülevaate kõikidest pingutustest, mis lennuki leidmiseks tehti, kaasa arvatud mitme riigi koostöös ette võetud veealused otsingud.

«Meil on äärmiselt kahju, et meil pole õnnestunud leida ei lennukit, ega selle pardal olnud 239 inimest,» kirjutati seal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles