Prantsuse parlamendi alamkoda andis heakskiidu terroritõrjeseadusele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei tegutsemas Pariisi eeslinnas Villejuifis, kus leiti ühest korterist kasutusvalmis lõhkeainet TATP.
Prantsuse politsei tegutsemas Pariisi eeslinnas Villejuifis, kus leiti ühest korterist kasutusvalmis lõhkeainet TATP. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse parlamendi alamkoda kiitis teisipäeval heaks uue terroritõrjeseaduse, mis võimaldab tühistada ligi kaks aastat kestnud erakorralise olukorra, kuid jätab alaliselt jõusse mitmed selle raames rakendatud meetmed.

Seadust toetas esimesel lugemisel 415 saadikut, vastu hääletas 127 ja 19 jättis hääletamata.

Vasakpoolsed ja inimõigusorganisatsioonid on seadust kritiseerinud muu hulgas seoses sellega, et see piirab kodanikuõigusi. Muu hulgas võimaldab see määrata inimesed koduaresti ilma kohtuniku loata. Seadus ei anna siiski politseile õigust ilma loata läbiotsimiste korraldamiseks, kuigi eriolukorra ajal oli see võimalik.

Prantsuse politsei avastas alles nädalavahetusel Pariisi ühe kõige kallima linnaosa elumajast isevalmistatud lõhkekeha, vahejuhtumiga seoses on vahistatud viis inimest, kellest üks oli terroriseire nimekirjas.

Siseminister Gerard Collomb on nimetanud uut seadust «püsivaks vastuseks püsivale ohule».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles