Video: terrorivõrgustiku juht kaotas Vene õhurünnakus käe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Nusra Rinde arvatav juht Abu Mohammad al-Jolani.
Al-Nusra Rinde arvatav juht Abu Mohammad al-Jolani. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Venemaa teatas täna, et tappis Süürias korraldatud õhurünnakus Al-Qaeda endise harurühmituse Al-Nusra Rinde 12 välikomandöri ning et nende juht Abu Mohammed al-Jolani kaotas rünnakus käe ja on kriitilises seisundis.

«Õhurünnaku tulemusel sai Al-Nusra Rinde juht al-Jolani raskeid killuhaavu ja kaotas käe, sõltumatute allikate andmetel on ta kriitilises seisundis,» ütles ajakirjanikele ministeeriumi pressiesindaja kindralmajor Igor Konašenkov.

Tema sõnul hävitati õhurünnakuga rohkem kui 60 Al-Nusra Rinde sissi, sealhulgas välikomandöre.

«Koos rohkearvulise turvameeskonnaga – umbes 50 meest – tapeti ka tosin Al-Nusra välikomandöri, sealhulgas al-Jolani lähim abiline, rinde julgeolekujuht Ahmad al-Gizai,» ütles Konašenkov, lisades, et kümmekond sissi sai haavata.

Kindrali sõnul andsid õhulöögi lennukid Su-34 ja Su-35 3. oktoobril.

Konašenkovi sõnul tuvastati Al-Nusra Rinde juhtide asupaik 18. septembril Idlibi deeskalatsioonitsoonis Vene sõjaväepolitsei vaatlusposti rünnanud terroristide hävitamise erioperatsiooni käigus.

Allpool võib näha salvestist Vene vägede õhulöögist äärmuslaste positsioonidele.

USA on al-Jolani tabamiseni viiva teabe eest pannud välja kuni kümne miljoni dollari suuruse pearaha.

Jabhat al-Nusra ehk Al-Nusra Rinne teatas 2016. aastal, et pole enam Al-Qaeda haru Süürias ning nimetas end ümber Fateh al-Shami Rindeks.

Alates 2017. aastast domineerib Fateh al-Shami Rinne pühasõdalaste rühmituste allianssi Hayat Tahrir al-Sham. Allianss kontrollib Loode-Süürias asuvat Idlibi provintsi, millest tõrjus aasta algul teised pühasõdalaste rühmitused.

Washington ja ÜRO ei tunnustanud Al-Nusra Rinde väidetavat lahkulöömist Al-Qaedast ning jätsid rühmituse oma terrorisminimekirjadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles