USA vabariiklased: relvaseadus ei muutu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senati vabariiklastest enamuse juht Mitch McConnell.
USA senati vabariiklastest enamuse juht Mitch McConnell. Foto: AARON P. BERNSTEIN/REUTERS/Scanpix

USA kongress ei kavatse astuda samme relvaseaduse muutmiseks pärast Las Vegase tulistamist, kinnitasid täna Ühendriikide vabariiklased.

Vabariiklased ei ole nõus kaaluma demokraatide ettepanekut taustauuringute laiendamiseks relvaostude puhul ning poolautomaatidele piirangute kehtestamiseks. Samas on nad pannud ootele ka oma varasema eelnõu, mis oleks võimaldanud relvasummutite ostmise hõlbustamist.

«Enneaegne oleks arutada seadusandlikke muudatusi, kui neid üldse on,» ütles senati enamuse liider Mitch McConnell pärast tulistamist Las Vegases, kus hukkus 59 inimest ja sai viga enam kui pooltuhat inimest.

USA võimuesindajad teatasid eilsel pressikonverentsil, et Las Vegase massitulistamisega seoses on leitud kokku 47 erinevat relva.

Relvad leiti tulistaja Stephen Craig Paddocki hotellitoast ja kahest erinevast elukohast Nevada osariigis. Relvad on ostetud Nevadast, Utah'st, Californiast ja Texasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles