May püüdis dramaatilise kõnega Johnsoni väljaütlemisi siluda

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm momenti Theresa May kõnest: puuduliku tähega loosung, köhiv peaminister ja vembumees, kes edastab välisministri võltsteadet.
Kolm momenti Theresa May kõnest: puuduliku tähega loosung, köhiv peaminister ja vembumees, kes edastab välisministri võltsteadet. Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

Suurbritannia peaminister Theresa May püüdis eile maha rahustada välisminister Boris Johnsoni sõnavõttudest häiritud parteikaaslasi.

Konservatiivide (tooride) konverentsil Manchesteris tekkis Mayl aga raskusi kõne ettekandmisega, selle lõpuks polnud tal enam häält ning ta juttu katkestasid pidevad köhahood.

Peale selle, et peaminister oli külmetunud, külvas segadust ka lavale jooksnud vembumees Lee Nelson, kes ulatas Mayle Johnsoni võltslahkumisavalduse. Kirsina tordi peal kukkus kõne ajal tooride seinale kinnitatud loosungilt täht alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles