USA presidendi sõnul on Tillersonil tema täielik usaldus (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Rex Tillerson
Välisminister Rex Tillerson Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpx

USA president Donald Trump kinnitas kolmapäeval, et välisminister Rex Tillersonil on tema täielik usaldus ja toetus.

Kui ajakirjanikud küsisid Trumpilt NBC edastatud uudise kohta presidendi ja välisministri lahkhelidest, vastas USA president, et tegu oli libauudistega - see on väljamõeldud lugu.

«Mul on Rexi vastu täielik usaldus,» toonitas Trump.

NBC andmetel nimetanud Tillerson pärast 20. juuli Pentagoni kohtumist Trumpi riikliku julgeoleku meeskonna ja kabinetiametnikega presidenti idioodiks. Uudistekanal tsiteeris oma väite kinnituseks kolme anonüümset allikat.

USA välisministeeriumi eestkõneleja Heather Nauert lükkas juba varem NBC väited tagasi. Nauerti sõnul on Tillerson talle kinnitanud, et pole midagi taolist öelnud ja ta usub teda. Tillerson ütles varem ajakirjanikele, et ei soovi taolisi väiklasi asju kommenteerida.

Tillerson: ma ei ole kaalunud ministrikohalt lahkumist

USA välisminister Rex Tillerson kinnitas kolmapäeval, et ei ole kunagi kaalunud ministriametist lahkumist ja vastupidise väitjad eksivad.

Kinnitus oli vastuseks NBC News teatele, et endine naftafirma Exxon Mobil peadirektor olevat olnud suvel Valge Majaga tekkinud lahkhelide tõttu äärepealt välisministriametist lahkumas. Pinged põhjustas seesama president Donald Trumpi juulikuine poliitikast laetud kõne skautidele, kelle juht Tillerson kunagi oli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles